طراحی و ساخت سردخانه گوشت مرغ
سردخانه گوشت مرغ از نظر دمای نگهداری به دو دسته سردخانه بالای صفر و سردخانه زیر صفر تقسیم بندی می شوند و از نظر قابلیت جابجایی سردخانه در دو دسته سردخانه ثابت و سردخانه متحرک قرار می گیرد .
زمانی که بخواهیم گوشت مرغ را در درون سردخانه با مدت زمان زیادی یعنی چند ماه بخواهیم نگهداری نگهداری کنیم از سردخانه گوشت مرغ بالای صفر استفاده نمی توانیم بکنیم زیرا نیاز داریم که مرغ را درون سردخانه منجمد کنیم و بایستی که از سردخانه زیر صفر استفاده کنیم و مرغ را به صورت منجمد در آورده و پس از آن در دمای مناسب نگهداری کنیم ، اما در صورتی که بخواهیم گوشت مرغ را در مدت زمانی در حدود یک تا سه روز مصرف کنیم گوشت مرغ را به صورت تازه نگهداری می کنیم و میتوانیم از سردخانه مرغ بالای صفر استفاده کنیم .
سردخانه مرغ بالای صفر در انواع رستوران ها ، فست فودها و تمامی هتل ها و بیمارستان ها و مراکز نظامی و مراکزی که نیاز دارند که گوشت مرغ را در آنجا نگهداری کرده و پس از طی مدت زمان کوتاهی آن را به مصرف برسانند از سردخانه بالای صفر استفاده می کنند در صورتی که ما بتوانیم مرغ را در درون کیسه های پلاستیکی و با اتمسفر کنترل شده نگهداری کنیم این محصول را میتوانیم زمان نگهداری آن را تا دو تا سه روز بیشتر افزایش دهیم .
گوشت مرغ گوشتی است که در واقع به دلیل کلسترول کم و قیمت پایین تر نسبت به اقلام دیگر فرآورده های پروتیینی از محبوبیت بسیار بالایی در میان مصرفکنندگان برخوردار است از گوشت مرغ امروز ما در تمام پیتزا ها ، ساندویچ ها ، فست فودها رستوران های سنتی و تمامی مراکزی که نیاز به طبخ غذا دارند استفاده می کنند و می توان گفت که امروزه گوشت مرغ جز لاینفک غذاهای موجود و طبخ شده در تمام هتلها ، رستورانها ، تالارها ، مراکز نظامی و دانشگاهی و تمامی خانه ها قرار گرفته است ، سردخانه های گوشت مرغ می توان در دو نوع سردخانه گوشت مرغ کوچک و سردخانه گوشت مرغ صنعتی ساخت ، سردخانه گوشت مرغ کوچک را عموماً در مراکزی که مصرف آنها به صورت روزانه می باشد و فضای لازم را برای احداث سردخانه گوشت صنعتی ندارند در آن مکان ها استفاده می کنیم اما در مکان هایی که مصرف بسیار بالا می باشد و از طرفی فضای کافی وجود داشته باشد از سردخانه های گوشت مرغ صنعتی استفاده می کنیم .
گاهی پیش می آید که ما بتوانیم از سردخانه های گوشت مرغ به دو صورت سردخانه های زیر صفر و سردخانه های بالای صفر استفاده کنیم به این دسته از سردخانه ها ، سردخانه دو مداره گفته می شود ، که به واسطه مدار فرمان می توانیم در زمان مورد نیاز از سردخانه بالای صفر یا سردخانه زیر صفر استفاده کنیم ، در زمانی که ما بخواهیم مرغ را برای مدت زمان بسیار بالایی ذخیره سازی کنیم سردخانه را بر روی سردخانه زیر صفر تنظیم می کنیم و در صورتی که بخواهیم سردخانه گوشت مرغ را برای مدت زمان کوتاه تری و به صورت تازه استفاده کنیم سردخانه را بر روی سردخانه بالای صفر تنظیم میکنیم ، همچنین در زمانی که بخواهیم گوشت مرغ را جهت مصرف یخزدایی نماییم و آماده مصرف نماییم ، می توانیم از این سیستم استفاده نمایید یعنی به این صورت که سردخانه زیر صفر را در حالت سردخانه بالای صفر تنظیم میکنیم و به این صورت گوشت مرغ منجمد به آرامی به دمای بالای صفر خواهد رسید و لطافت و شادابی گوشت را دوباره میتوانیم در محصول مشاهده کنیم ، این یکی از بهترین روش های یخ زدایی می باشد که البته زمان زیادی را برای این روش یخ زدایی شاهد خواهیم بود اما کیفیت محصول بالاتری را در این نوع از محصول که به این روش یخ زدایی می گردد ، میتوانیم مشاهده کنیم .