طراحی و ساخت سردخانه مواد غذایی
سردخانه مواد غذایی همان طور که از نامش پیدا است ، برای نگهداری مواد غذایی استفاده می گردد ، برای نگهداری مواد غذایی در سردخانه ها ، برای اینکه مواد غذایی را به صورت تفکیک شده در درون سردخانه ها قرار دهیم بایستی که به این صورت عمل کنیم که اگر نگهداری مواد غذایی با ماندگاری بالا مدنظرمان است ، مواد غذایی را درون سردخانه مواد غذایی بالای صفر قرار دهیم و در صورتی که ماندگاری مواد غذایی بسیار زیادی مورد نظر ما است ، از سردخانه بالای صفر استفاده کنیم ، عمده مواد غذایی مانند سبزیجات و میوه ها را در سردخانه های بالای صفر قرار می گیرد ، ولی زمانی که می خواهیم مواد غذایی نظیر باقالی نخود فرنگی و یا سبزیجات یخ زده و یا گوشت منجمد و گوشت مرغ گوشت ماهی را برای مدت زمان طولانی تری نگهداری کنیم می توانیم با انجماد این مواد غذایی حداکثر تا شش ماه در درون سردخانه نگهداری کنیم در سردخانه های بالای صفر مواد غذایی به طراوت و شادابی اولیه خودشان را بسیار بسیار بیشتر نزدیک تر هستند .
مهمترین عامل در تعیین ابعاد سردخانه مواد غذایی این است که بدانیم چه میزان مواد غذایی را نیاز داریم تا ذخیره نماییم ، برای تعیین ابعاد سردخانه می توانیم یا بر اساس وزن و یا حجم مواد غذایی ، طراحی سردخانه خود را انجام دهیم در صورتی که بر اساس وزن یک محصول خاص بخواهیم طراحی سردخانه را انجام دهیم بایستی وزن محصول را به حجم تبدیل نماییم و پس از طراحی بر اساس حجم سردخانه صورت می گیرد .
با دانستن این مطلب که چه میزان مواد غذایی خواهیم در درون سردخانه قرار دهیم می توانیم به راحتی حجم مورد نیاز سردخانه را محاسبه کنیم ، سردخانه های مواد غذایی با توجه به دمای کارکرد به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود :
مانند سردخانه های بالای صفر و سردخانه های زیر صفر
در سردخانه های بالای صفر مواد غذایی در دمای بین صفر تا 15 درجه سانتیگراد نگهداری میشود و در سردخانه های زیر صفر مواد غذایی به صورت منجمد در خواهند آمد و در دمای کمتر از صفر درجه سانتیگراد قرار خواهند گرفت .
هزینه ساخت سردخانه مواد غذایی بسته به اینکه میزان و حجم سردخانه ما چه مقدار است متفاوت خواهد بود .
مهمترین عامل این است که در ساخت سردخانه که ما سردخانه ها را به صورت استاندارد بسازیم در صورتی که ما استانداردهای معتبر را در مورد ساخت سردخانه لحاظ کنیم دیگر در زمانی که اوج دما و یا رطوبت در دمای محیط خارج وجود دارد سردخانه ما همان عملکرد مطلوب قبلی خود را خواهد داد اما در صورتی که طراحی سردخانه ما استاندارد نباشد در زمانی که سردخانه به بهره برداری می رسد دمای محصولات و دمای سردخانه ما به دمای مورد نظر نخواهد رسید و ما با مشکل جدی مواجه خواهیم شد و این موضوع باعث می گردد تا ما در طراحی سردخانه حساسیت خاصی را در نظر داشته باشیم .