طراحی و ساخت سردخانه خرما
سردخانه خرما جهت نگهداری و افزایش زمان ماند خرما ، یکی از روش های بسیار پرکاربرد تر در میان روش های دیگر نگهداری خرما می باشد.
زمانی که ما خرما را در درون سردخانه قرار می دهیم با پایین آوردن دمای خرما و حفظ خرما در دمای پایین فعل و انفعالاتی را که باعث تغییر مشخصات خرما و در نتیجه موجبات فساد سریعتر خرما را موجب می گردد تا حد بسیار زیادی کاهش می دهیم و باعث می شویم تا فعل و انفعالات شیمیایی تا میزان بسیار بالایی کاهش پیدا کند .
خرما حاوی مواد معدنی بسیاری همچون پتاسیم ، روی ، آهن ، منگنز و …. می باشد و این محصول شگفت انگیز ویتامین های A , B و E دارا می باشد برای اینکه خرمای نگهداری شده در سردخانه از مطلوبیت مناسبی قرار برخوردار شود بایستی که خرما قبل از ورود به سردخانه و در زمان چینش با حداقل دما از درختان جمع آوری کردند و بهترین زمان در ابتدای صبح می باشد که هنوز محصول دمای هوا گرم محیط را در خودش جذب نکرده است در واقع هر چقدر فاصله دمای برداشت محصول تا دمای نگهداری محصول در درون سردخانه کمتر باشد میوه خرما کیفیت بهتری را جهت بازار جهت عرضه به بازار خواهد داشت .
خرما اصولاً هم به صورت محصول غیر فرآوری شده به بازار عرضه می شود و هم به صورت محصول فرآوری شده .از محصولات فرآوری شده خرما می توان به قند خرما ، شیره خرما ، نوشیدنی های گازدار خرما و …. اشاره نمود .
در صورت نگهداری خرما در درون سردخانه ما می توانیم میزان ماندگاری خرما را به میزان بسیار زیادی افزایش دهیم و با این افزایش نرخ ماندگاری خواهیم توانست خرمای خود را جهت ورود به بازارهایی که با فاصله مکانی بسیار دورتر از محل کشت آماده کنیم ، خرما در درون سردخانه در دمای بین ۲ تا ۸ درجه نگهداری می شود و بسته به نوع خرمایی که ما در درون سردخانه ذخیره خواهیم کرد این دما متفاوت خواهد بود . همچنین از سردخانه کانکسی که مخصوص حمل با کشتی می باشد می توانیم جهت حمل خرما استفاده نماییم .